Výlet - Staré Hrady

25.05.2016 19:08

Už jsme doma z výletu, nezmokli jsme, už jsme tu!

Kolem čtvrté hodiny odpolední jsme zaparkovali na úpickém náměstí, odkud jsme v osm hodin ráno vyrazili plni očekávání na první školní výlet.

Navštívili jsme pohádkový hrad a zámek Staré Hrady. Po příjezdu na hrad jsme se nejdříve posilnili svačinkou, kterou nám každému maminka doma nachystala, napili jsme se, protože bylo teplo. Ještě před prohlídkou hradu si někteří z nás nakoupili drobné dárky. A pak hurá na prohlídku.

Vyzvedl si nás veselý rytíř Daniel, který nás provedl nejprve hradem a pak ještě tajemným sklepením. Na hradě se to hemžilo pohádkovými draky s různými jmény, dokonce nás očekávalo „ Jeho Veličenstvo Dračí král“ se svými marnotratnými dcerami. Panu králi jsme se museli všichni, i paní učitelky, uklonit a pozdravit trojím zatleskáním.

Po hradní prohlídce jsme měli malou přestávku a pak jsme vyrazili do podzemí. A tady nás čekaly různé pohádkové bytosti – velký obr se svou rodinou, postavy ze zimních pohádek, čtyři víly jako čtyři živly (voda, oheň, vzduch, země). Ale hlavně peklo se spoustou různých čertů, kde jsme se dozvěděli, že v tomto pekle je vše naopak, že tu vládne čertice a čerti vykonávají všechny práce. A pak jsme všichni museli složit zkoušku – sáhnout do hlubokého pytle a vytáhnout si dárek. Rytíř Daniel nás vystrašil, že zlobiví žáci si mohou vytáhnout červa, brouka, chrousta, nebo dokonce i štíra. Někteří z nás se opravdu báli, ale dobře to dopadlo – všichni jsme si sáhli a všichni jsme si vytáhli…. No přeci bonbón, protože jsme hodní žáci. A ještě jsme dostali pěkné záložky do knih.

Výlet jsme si moc užili, všichni jsme se dobře bavili a paní učitelky nás moc chválily, protože jsme se chovali opravdu vzorně.

A pan řidič nás moc pěkně svezl, jel dokonce tak dobře, že si někteří z nás cestou domů chvilku zdřímli.

 

foto zde